Menu

Συγκινητικά Θεοφάνεια στη Σμύρνη -Για πρώτη φορά μετά την μικρασιατική καταστροφή

Κατηγορία Various

Για πρώτη φορά μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922 θα τελεστεί επίσημα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων.

Την τελετή του αγιασμού στο περίφημο Κε στην προκυμαία της Σμύρνης θα τελέσει ο πατέρας Κύριλλος, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού θρόνου, με την άδεια των τουρκικών Αρχών.

Η πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας της Σμύρνης, Αθηνά Σαμόγλου, μίλησε στην Φωνή της Ελλάδας για τον ιστορικό χαρακτήρα της ημέρας και για την συγκίνηση που προκαλεί στην ελληνική κοινότητα. Ανέφερε δε πως είναι η αρχή μιας πιο δυναμικής παρουσίας της κοινότητας στην περιοχή.


Πηγή: ert.gr

 

Μπλε Γιακάς 90.2 FM

Εξ ευωνύμων της μπάντας.                             

Ιστότοπος: www.mplegiakas.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μπλε Γιακάς Ράδιο 90.2 FM