Menu

Απέρριψε το ΚΑΣ την επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη

Κατηγορία Various

"O ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση..."

Ομόφωνα απέρριψε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) το αίτημα της εταιρείας «Gucci» να της δοθεί άδεια για να κάνει επίδειξη μόδας τον Ιούνη πάνω στην Ακρόπολη, στο χώρο μεταξύ του Παρθενώνα και του Ερεχθείου. Η εταιρεία, για να στηρίξει το αίτημά της, προσέφερε χορηγία (της τάξης των 2 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο μιας πενταετίας) στα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης ή σε άλλον Οργανισμό, ενώ εκτιμούσε ότι τα οφέλη από τη διαφήμιση του χώρου μέσω της εκδήλωσης θα έφταναν σε βάθος χρόνου στα 55 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του ΚΑΣ, ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς. Ωστόσο, προτάθηκαν στην εταιρεία άλλοι χώροι που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν για την εκδήλωση, όπως το προαύλιο του Ηρωδείου, χώρος στου Φιλοπάππου κ.ά., για τους οποίους η εταιρεία δεν ενδιαφέρθηκε, ενώ από πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού επισημάνθηκε ότι οι υπηρεσίες είναι ανοιχτές σε χορηγίες, δείχνοντας έτσι ότι δεν υπάρχει καμιά αντίθεση από την κυβέρνηση γενικά στην εμπορευματοποίηση μνημείων, αλλά προτάσσεται η μοναδικότητα του Παρθενώνα.


Πηγή: 902.gr

Μπλε Γιακάς 90.2 FM

Εξ ευωνύμων της μπάντας.                             

Ιστότοπος: www.mplegiakas.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μπλε Γιακάς Ράδιο 90.2 FM