Menu

Οι Tindersticks για δύο συναυλίες στην Αθήνα

Κατηγορία Events

25-26 Μαΐου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Οι αισθαντικοί Βρετανοί μετρ της εκλεπτυσμένης μελαγχολίας επιστρέφουν με νέο άλμπουμ αλλά και με μια ανθολογία αγαπημένων τραγουδιών μέσα από την πολυετή τους διαδρομή.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου, πολυαναμενόμενου άλμπουμ The Waiting Room, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συμμετέχει στο μουσικό ταξίδι της βαθιά ποιητικής μπάντας των Tindersticks με δύο συναυλίες στην Κεντρική Σκηνή της. Το κοινό θα παρακολουθήσει τις συναυλίες καθιστό, σύμφωνα με το concept της περιοδείας, η οποία θα ταξιδέψει σε εμβληματικά θέατρα της Ευρώπης όπως: Volksbühne, Le Bouffes du Nord, Barbican.

Οι Tindersticks εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 1993, με το ντεμπούτο τους να προκαλεί αυθάδικα κάθε θέσφατο της παντοδύναμης τότε μουσικής βιομηχανίας της χώρας τους, της Μεγάλης Βρετανίας. Η παροιμιώδης διάρκεια του δίσκου, αλλά, κυρίως, η ίδια η προσωπική φύση των τραγουδιών του και η συνύπαρξη καλά αφομοιωμένων επιρροών σε ένα τόσο αβίαστα πληθωρικό σύνολο επέβαλε την άμεση είσοδο των Tindersticks στο κλαμπ των εκλεκτών, των αγαπημένων και των καταραμένων – για ακροατές και κριτικούς.

Δέκα δίσκους και περισσότερα από είκοσι χρόνια μετά, η πενταμελής πλέον μπάντα εξακολουθεί να σμιλεύει τη μοναδική, διαχρονικής υφής τραγουδοποιία της, η οποία αψηφά τα εφήμερα υποείδη και ανανεώνεται διαρκώς, διατηρώντας στο ακέραιο την ικανότητα να βρίσκει το στόχο στο συναίσθημα των αποδεκτών της. Στοιχεία σόουλ, τζαζ, lounge και new classical ολοένα και διευρύνουν τη μουσική τους παλέτα, με το ηλεκτρικό Fender piano και το Hammond organ, το glockenspiel, το βιμπράφωνο, και τα σύνολα εγχόρδων και πνευστών να υπηρετούν την οργανική ποιότητα του ήχου τους και με τις μύχιες ερμηνείες του ένρινου βάρδου Stuart Staples να μετατρέπουν κάθε στίχο σε κατάθεση ψυχής.

Στην περίπτωση των Tindersticks, η θλίψη και η αγαλλίαση δεν είναι αντικρουόμενα συναισθήματα. Προσεκτικά ζυγισμένες ενορχηστρώσεις, νουάρ ατμόσφαιρες και αισθαντικά ηχοχρώματα δίνουν στα τραγούδια τους την ελαφράδα που τους επιτρέπει να αποφεύγουν τους δραματικούς σκοπέλους και να γεννούν αλληλουχίες όμορφων εικόνων στο μυαλό του ακροατή.

Μπλε Γιακάς 90.2 FM

Εξ ευωνύμων της μπάντας.                             

Ιστότοπος: www.mplegiakas.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μπλε Γιακάς Ράδιο 90.2 FM